Επιλογή Σελίδας

weather 31°C / 87°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Χανιά

Η πόλη των Χανίων, ολόκληρη ένα μνημείο, είναι χτισμένη στα ερείπια της μινωικής Κυδωνίας, ενώ εμφανή είναι τα ίχνη των Ρωμαίων, των Βυζαντινών, των Ενετών και των Οθωμανών σε πολλά σημεία όπως τα τείχη που περικλείουν την παλιά πόλη, τα νεώρια, τον αιγυπτιακό φάρο, τα μοναστήρια, τα τζαμιά και τόσα άλλα που ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Σε αμφιθεατρικό σημείο λίγο έξω από την πόλη βρίσκεται ο τάφος του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ στην ιστορική συνοικία Χαλέπα ο επισκέπτης συναντά την Οικία – Μουσείο του μεγάλου πολιτικού αλλά και το νεόδμητο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων. Μια βόλτα στα πολλά και αξιόλογα μουσεία των Χανίων συμπληρώνουν την εικόνα του επισκέπτη για τον ιστορικό πλούτο της περιοχής. Η Αρχαία Απτέρα, μία από τις σπουδαιότερες πόλεις – κράτη της αρχαιότητας, βρίσκεται πάνω από τον κόλπο της Σούδας, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου.

Μέρα και νύχτα, η πόλη των Χανίων διατηρεί τη ζωντάνια της, με τις κρητικές νοστιμιές να συναντούν τις εκλεκτότερες κουζίνες, τον ήχο της κρητικής λύρας να διαδέχονται μουσικές από όλο τον κόσμο, ποτά, συζητήσεις και χορός.

Παραέξω, η επαρχία είναι γεμάτη με φιλόξενα χωριά, ελαιώνες, πορτοκαλεώνες, αμπέλια και κηπευτικά, αλλά και διάσπαρτα ερείπια από αρχαίους οικισμούς, βυζαντινές εκκλησίες, βενετσιάνικες βίλες, οθωμανικά οχυρά.

Εδώ βρίσκονται και κάποιες από τις πιο διάσημες και πολυβραβευμένες παραλίες στον κόσμο, όπως ο Μπάλος και το Ελαφονήσι ή Λαφονήσι, ενώ το τοπίο είναι τελείως διαφορετικό από τον βορρά στον νότο, προσφέροντας πλούσιες εμπειρίες στους επισκέπτες. Ο βορράς, με την Αγία Μαρίνα, τον Πλατανιά τη Γεωργιούπολη κ.α. είναι ανεπτυγμένος τουριστικά, με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, οργανωμένες παραλίες και πολλές υποδομές. Ο νότος προσφέρει ένα πιο άγριο και μοναδικό τοπίο, με βουνά που φτάνουν ως τη θάλασσα, τα βαθιά νερά του Νότιου Κρητικού Πελάγους και παραλίες όπου η άμμος εναλλάσσεται με το βότσαλο και τις μεγάλες πέτρες, στα Σφακιά, την Παλαιόχωρα τη Σούγια και αλλού. Η Γαύδος, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, αποτελεί έναν ιδιαίτερο προορισμό, με την μοναδική της αύρα, τα ιδιαίτερα τοπία και τους ανθρώπους της.

Η Κρήτη αποκαλύπτει και άλλα μυστικά σε όσους “ξεστρατίζουν” από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, ανακαλύπτουν περιπατητικά μονοπάτια και κρυφές παραλίες, ανηφορίζουν στα βουνά, κατεβαίνουν τα φαράγγια – με πιο διάσημο αυτό της Σαμαριάς, συναντούν χωριουδάκια ξεχασμένα στον χρόνο, μυρίζουν τα βότανα, όπως το θυμάρι και το ροσμαρί, γεύονται το μέλι, το τυρί, τις τσακιστές ελιές, τους χοχλιούς και το αντικριστό.

Αρχαιολογικοί χώροι

Μουσεία

Παραλίες

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.