Επιλογή Σελίδας

weather 33°C / 91°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Εναλλακτικές Δραστηριότητες

Αρώματα από το ζύμωμα και τον τρύγο, αγροτικές εργασίες σε απέραντους ελαιώνες και αμπέλια, περιπλάνηση στα ασβεστωμένα σοκάκια και τις πλατείες των χωριών, φωνές παιδιών που παίζουν αμέριμνα, βελάσματα ζώων. Εικόνες που σήμερα ακούγονται ως μακρινές αναμνήσεις. Κι όμως, ο επισκέπτης της Κρήτης μπορεί ακόμη και σήμερα να έρθει σε επαφή με αυτόν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, επιλέγοντας να διαμείνει σε κάποιο από τα χωριά της υπαίθρου ή σε ένα από τα πολυάριθμα αγροτουριστικά καταλύματα σε όλες τις γωνιές του νησιού που προσφέρουν ανάλογες εμπειρίες.

Τα αγροτουριστικά καταλύματα και κάποιες εξειδικευμένες επιχειρήσεις παρέχουν σεμινάρια παραδοσιακής μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, ζυμώματος ψωμιού και συλλογής άγριων χόρτων, βοτάνων, μανιταριών, σαλιγκαριών και τρούφας. Παράλληλα, μπορεί κάποιος να συμμετέχει στη διαδικασία συλλογής του καρπού της ελιάς, της παραγωγής του ελαιόλαδου, της απόσταξης της ρακής, του τρύγου στα αμπέλια, του ξεμελιάσματος των κηρήθρων, της καλλιέργειας λαχανικών, της συλλογής γάλακτος και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, της εκτροφής οικόσιτων ζώων, της κουράς των προβάτων και άλλα πολλά.Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.