Επιλογή Σελίδας

weather 26°C / 78°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Την ενίσχυση της συνεργασίας στο τομέα του τουρισμού, της προώθησης των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων αλλά και της συνεργασίας των ερευνητικών-επιστημονικών ιδρυμάτων συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ. Ο Περιφερειάρχης αφού καλωσόρισε θερμά στη Κρήτη τον Κινέζο Πρωθυπουργό κ. Λι Κετσιάνγκ, αναφέρθηκε στις κοινές αξίες στο πολιτισμό ενώ έδωσε έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού στο τομέα του τουρισμού των ποιοτικών προϊόντων-Κρητική κουζίνα αλλά και στα πρωτοποριακά επιτεύγματα των παγκοσμίως αναγνωρισμένων ερευνητικών-επιστημονικών ιδρυμάτων του νησιού και στις δυνατότητες εξαγωγής τεχνογνωσίας. Ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε την ενδυνάμωση των σχέσεων με την Κίνα εκτιμώντας ότι η επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού θα έχει θετικά αποτελέσματα.
Από την πλευρά του ο Κινέζος Πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση αλλά και για την παρουσία του στη Κρήτη και στην Ελλάδα γενικότερα, ενώ ευχαρίστησε για τη συμβολή της Κρήτης στον επαναπατρισμό των χιλιάδων Κινέζων τον Φεβρουάριο του 2011 από την φλεγόμενη τότε Λιβύη. Ο Κινέζος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις κοινές πολιτισμικές-ιστορικές αξίες που ενώνουν τις δυο χώρες, εκφράζοντας τη θέληση του για τη περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας με τη Κρήτη, με την Ελλάδα γενικότερα. Παράλληλα εξέφρασε το ενδιαφέρον ώστε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία της αυτοδιοίκησης μεταξύ των δυο χωρών, λέγοντας ότι η Κινεζική Κυβέρνηση ενισχύει το θεσμό της αυτοδιοίκησης. Μάλιστα ο ίδιος «έπλεξε» το εγκώμιο των Κρητικών προϊόντων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, το Κρητικό ελαιόλαδο είναι το καλύτερο στο κόσμο.
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Κρήτη να υποδεχόμαστε το Πρωθυπουργό της Κίνας. Αυτό που συζητήσαμε ήταν η προώθηση των Κρητικών ποιοτικών προϊόντων στη Κίνα. Ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες εξαγωγές, επίσης θέλουμε την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα στην Ελλάδα, στη Κρήτη. Ακόμη επιδιώκουμε τη συνεργασία με τα εκπαιδευτικά-ερευνητικά ιδρύματα του νησιού μας με αυτά της Κίνας, και υποσχέθηκε ο κ. Πρωθυπουργός ότι θα υπάρχει καλή συνεργασία. Εκτιμούμε ότι μόνο θετικά αποτελέσματα έχει αυτή η επίσκεψη στη Κρήτη» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Η συνάντηση του Περιφερειάρχη με το Κινέζο Πρωθυπουργό έγινε στη Χερσόνησο (ξενοδοχείο Creta Maris) παρουσία μελών του Υπουργικού Συμβουλίου της Κίνας, αλλά και των Αντιπεριφερειαρχών Ευριπίδη Κουκιαδάκη, Μαρίας Λιονή, Θεανώς Βρέντζου, Πελαγίας Πετράκη, και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη.

Περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Κίνας στην Ελλάδα.

Love

Κοινοποίηση σε
Love
Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.