Επιλογή Σελίδας

weather 24°C / 75°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού και εκδηλώσεις με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης 

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει και φέτος ενεργά στους εορτασμούς που οργανώνονται από Αυτοδιοικητικούς και Παραγωγικούς φορείς του νησιού για τον τουρισμό. Στηρίζει ενεργά διοργανώσεις σε όλο το νησί που αναδεικνύουν τη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, την σύνδεση των ποιοτικών προϊόντων που παράγονται στο νησί με την γαστρονομία που κερδίζει συνεχώς τη θέση που της αξίζει στο διεθνές γαστρονομικό περιβάλλον. Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να προωθεί και να προβάλλει το τουριστικό προϊόν του νησιού σε όλες τις τουριστικές αγορές, σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επισημαίνει: «Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2022, αφιερώνεται φέτος στο μέλλον και τη βιωσιμότητα, ενός από τους σημαντικότερους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας. Η υγειονομική κρίση των προηγούμενων χρόνων ανέδειξε νέες προτεραιότητες και έφερε στο προσκήνιο σύγχρονες προκλήσεις. Επιτάχυνε την πρόοδο αναφορικά με τη στροφή του τουρισμού στην πράσινη, μπλε και ψηφιακή οικονομία, διασφαλίζοντας παράλληλα την Ατζέντα 2030, μαζί με τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στην Περιφέρεια Κρήτης, είμαστε πεπεισμένοι ότι οι φορείς του τουρισμού, οι επιχειρηματίες του κλάδου και βεβαίως οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτόν, αποτελούν αναπόσπαστους κρίκους σε μια δυναμική αλυσίδα που στηρίζει καθοριστικά την τοπική οικονομία μας. 

Το 2022 εξελίσσεται με θετικούς ρυθμούς για τον τουρισμό στο νησί μας. Μια χρονιά, στη διάρκεια της οποίας εκατομμύρια ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες απολαμβάνουν την αυθεντικότητα της Κρήτης. Αξιοποιώντας αυτή τη θετική συγκυρία συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους ανθρώπους του τουρισμού οικοδομώντας και σχεδιάζοντας το μέλλον του κλάδου σε ακόμα πιο σταθερές βάσεις». 

Εκδηλώσεις που στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης 

ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

«Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022/Heraklion Gastronomy Days 2022» 23 έως 27 Σεπτεμβρίου (στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού)

Π.Ε. Λασιθίου 

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού Ιεράπετρας Γιορτή Τουρισμού και Παράδοσης Ιεράπετρας” 

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού Αγίου Νικολάου ” 4α Μαγειρέματα του Δρόμου”  

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού  Ίτανος – Παλαίκαστρο “Εορτή του Τουρισμού 2022»

ΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Διήμερες εκδηλώσεις  στο Δήμο Αγ. Βασιλείου

Love

Κοινοποίηση σε
Love
Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.